NÄSIN KARTANON KESÄNÄYTTELY30.5.-26.8.2018

Näyttely avoinna juhannuksena, juhannuspäivänä 23.6.2018 klo 12-16.NÄSIN KARTANON KESÄNÄYTTELY 30.5.-26.8.2018

SOMMARUTSTÄLLNING PÅ NÄSE GÅRD 30.5.-26.8.2018

Tero Annanolli, Elina Kujansuu, Satu Laurel, Johanna Lumme, Inge Löök, David Popa,Tiina Suikkanen, Netta Tiitinen, Niclas Warius, Kaj Lindgård.

Sisäänpääsymaksu 3 €/hlö, lapset ilmaisia, Inträde 3 €/person, barn gratis

Avoinna ti- pe klo 11-18, la ja su klo 12-16, Öppet ti-fre kl 11-18, sö-lö kl 12-16

Näsinmäentie 1, 06100 Porvoo, Näsebackavägen 1, 06100 Borgå, TAITEILIJATAPAAMISET

Lauantaina 16.6.  Tero Annanollin taiteilijatapaaminen 

Sunnuntaina 17.6. Tero Annanollin taidetyöpaja Kartanon puutarhassa (2h) Työpajassa piirretään pullotussilla pahvialustalle (A5/postikortti koko) nopeita luonnoksia. Osallistumismaksu 13 € sis, materiaalit, opetuksen ja sisäänpääsyn näyttelyyn


NÄSIN KARTANON KESÄKONSERTIT

Lauantai 11.8. klo14.30 Tyni-trio

Lauantai 4.8. klo 14.30 Uusimaa-kvartetti

Lauantai 18.8. klo 14.30 Juha Hostikka & Saarikoski kvartetti

Lauantai 25.8. klo 14.30 Allegros-jousikvartetti

Elokuun konsertteihin liput 10 €, alle 16-v ilmaiseksi


TERO ANNANOLLI

Tero Annanollin värikylläiset maalaukset käsittelevät ajan kulkua, myyttejä ja visuaalisia kerrostumia; kukkia ja veistoksia, lintuja, paikalliskasvien herbaariota. Tero on hyvin kiinnostunut taidehistorian vaikutuksesta nykyhetkeen. Kävelen ja liikun paljon uusissa ympäristöissä. Minuun vaikuttavat tuoksut, äänet, valo aamuvarhaisella, illalla tai sateen jälkeen. Tutkin taiteessani, miten antiikin ja renessanssin työskentelytapoja, värejä ja materiaaleja voi soveltaa nykyhetkeen kuvaa Annanolli työskentelyään.


ELINA KUJANSUU

Jatkuva innoituksen lähteeni on suomalainen luonto, juuremme ja ikiaikainen luontosuhteemme. Maalaan teoksiini lähikuvamaisia silmäyksiä katoavaan maisemakulttuuriimme, maalle ja metsiin. Teosteni supertähtinä ovat vuoroin sekä laitumien että metsien muinaiseläimet, joiden olemassaoloon ja kunnioitukseen koko suomalainen maalais- ja metsäkulttuuri perustuu. Realistisen idyllikuvauksen sijaan tavoittelen maalauksissani jotakin sellaista tasoa, joka on vain aistittavissa näkyvän kuvan takaa, kollektiiviseen muistiimme piirtynyttä ja aikakausista riippumatonta kunnioittavaa ja herkkää luontokokemusta. Maalaan öljyvärein akryylilevyille ja viimeistelen teokseni lyöntimetallipinnoin. Lyöntimetallipinta sekä rakentaa kuvaa edelleen visuaalisesti, että usein myös syventää teoksen sisältöä.SATU LAUREL

Satu Laurel maalauksissa liikutaan unelmien ja fantasioiden maailmassa. Maalaukset ovat heijastuksia mielenmaisemista. Taulujen tarinat avautuvat moneen eri suuntaan ja runsauden keskeltä voi löytää yllättäviä yksityiskohtia.  

”Tämän kesän maalaukset on maalattu salaisessa puutarhassa, siellä jonne pääsee kun sulkee silmät ja antaa lämpimän tuulen silittää poskea. ”.


KAJ LINDGÅRD

Kuvanveistäjä Kaj Lindgård (s.1986), luo figuratiivisia veistoksia lehmuspuusta, mikä on hänelle luonnollinen vaihtoehto materiaalina, toimittuaan puuseppänä kymmenen vuotta Jurvassa. Realismi on aina kiehtonut Lindgårdia inspiroivana lähteenä, ja hän pyrkii myös itse luomaan mahdollisimman realistisia ja eläviä hahmojaJOHANNA LUMME

Haluan teoksissani kuvat luonnon kauneutta ja ihmisen suhdetta luontoon. Olen tutkinut veden pinnan heijastuksia erilaisissa valo-olosuhteissa. Se kiehtoo minua yhä uudelleen ja uudelleen. Luonto on kaikkein lahjakkain taiteilija, jota meidän tulee kunnioittaa koko sydämestämme. .INGE LÖÖK

Jos mielikuvitus ja leikkimielisyys säilyvät läpi elämän, on helpompi vanheta. Aidot ilon hetket ovat yllättäviä ja ohikiitäviä, eikä niitä voi suunnitella etukäteen. Jos niitä alkaa tarkkailemaan, ne helposti hälvenevät. Ei pidä katsoa omaa elämää muiden silmin.

.


DAVID POPA

Kuvataiteilija David Popa on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa New Yorkissa. Maalauksissaan hän keskittyy ihmismieleen. Tuloksena on usein sisäänpäin kääntyneet henkilöhahmot, jotka eivät ole sidottuja aikaan ja paikkaan. Maalauksissaan hän käyttää spray-maaleja, öljymaaleja, akryylimaaleja sekä lehtikultaa. Perinteisten maalausten ohella hän on maalannut seinämaalauksia Suomen lisäksi myös USA:ssa, Norjassa, Kreikassa ja Sri Lankassa.


TIINA SUIKKANEN

Maalauksissani tarkastelen kohteitani usein hyvin läheltä. Uppoudun yksityiskohtiin ja eksyn usein päiviksi kerrottujen kukkien terälehtien väliin tai perhosen siipikuvioiden uskomattoman monimutkaisiin rakenteisiin. Tämä on minun tapani kunnioittaa kuvaamiani kohteita. Ruusu ei ole vain mikä tahansa ruusu, vaan juuri se tietty ruusu, joka eroaa viereisestä. Elävää luontoa ei voi sellaisenaan kankaalle siirtää, joten sekoitan yhteen todellista ja kuviteltua ja kokoan kuvaksi hieman erilaisen todellisuuden.


NETTA TIITINEN

Netta Tiitinen (s. 1980) Lapsiaiheista tunnetuksi tullut, käpyjen ja kivien seassa varttunut partiolainen ja steinerkoululainen. Itseoppinut taiteilija, jolle myös luonto ja ympäristö ovat tärkeitä asioita. Yhteiskunnallisissa kannanotoissaan, hän luottaa positiivisuuden voimaan, tavoitteenaan luoda hyvää mieltä ja ajatuksia herättävää, katsojan silmää miellyttävää taidetta.


NICLAS WARIUS

Niclas Wariuksen symbolisesti latautuneissa valokuvissa kauniit antiikkiesineet sulautuvat lakastuvien kukkien ja kuolleiden eläinten kanssa likaisenkuluneeseen ympäristöön. Vanitas kuvien teemana on kaiken katoavaisuus.

Kuvissa kohtaavat kauneus ja lika, valo ja varjo sekä elämä ja kuolema. Warius on halunnut luoda esteettisesti vietteleviä kuvia ajattomien esineiden, ankaran klassisen harmonian ja luonnonvalon kautta. Kuvauspaikkana on usein ollut autiotalo.