Suomi on verrattaen pitkä maa ja maisemat sekä sää vaihtelee paljon eteläisen Suomen ja maan pohjoisosien välillä. Siinä missä etelässä kesä tulee yleensä jo aikaisin ja joinain talvina ei ole ollenkaan lunta, on pohjoisessa hieman erilaista: siellä yleensä lunta riittää talvisin, mutta silti kesälläkin voi olla hellepäiviä. Lisäksi maasto on hyvin erilaista pohjoisen ja etelän välillä.

Suomessa voikin siis suunnata hyvin erilaisiin matkailukohteisiin. Joku voi nauttia kesäisestä Helsingistä ja sen vilinästä. Joku taas kaipaa hieman rauhallisempaa kohdetta, mutta kuitenkin erilaisia aktiviteetteja. Tällöin Lapissa sijaitseva Rovaniemi voi olla hyvä matkakohde. Siellä riittääkin matkailijoita yleensä ympäri vuoden, sillä talvisin Rovaniemi on varsinainen joulukaupunki, sijaitseehan Joulupukin pajakylä Rovaniemellä. Lisäksi kesäisin monet matkaavat tänne etsimään rauhaa luonnon keskeltä. Jos siis suunnittelet kotimaan matkaa, lue ihmeessä eteenpäin, ehkä seuraava matkasi suuntautuu tähän Lapin pääkaupunkiin.

Mitä Rovaniemellä voi tehdä?

Asukkaita Rovaniemellä on noin 65 000, joten mistään ihan pienestä kaupungista ei ole kyse. Kaupunki kuitenkin monesti tuntuu varsinkin matkailijoista hieman isommalta, koska siellä on yleensä niin paljon turisteja liikkeellä. Talven sesonkeina kaupungissa saattaa olla tuhansia turisteja, jotka nostavat väkimäärän paljon suuremmaksi. Erityisesti japanilaiset ja kiinalaiset turistit tulevat joulun aikaan Rovaniemelle katsomaan joulupukkia ja joulumaata.

Joulupukin pajakylä sijaitsee pienen matkan päässä Rovaniemen keskustasta, ja sinne pääsee esimerkiksi bussilla tai taksilla hyvin kaupungin keskustasta. Jotkut turistit vuokraavat jopa pyörän ja polkevat katsomaan joulupukkia. Samalla voi ihastella Lapin maisemia ja luontoa. Moni turisti tuleekin Lappiin ja Rovaniemelle nimenomaan luonnon takia, sillä ei tarvitse lähteä keskustasta kauaskaan, kun vastassa on jo metsää ja tuntureita. Porojakin voi tulla tiellä vastaan, jotka varmasti ihmetyttävät matkailijoita.

Rovaniemellä on myös hyviä ostosmahdollisuuksia niitä kaipaaville. Kaupungissa on pari isompaa ostoskeskusta, jo pitkään toiminnassa ollut Sampo-keskus sekä uudempi Revontuli. Erikoisuutena mainittakoon, että moottoritie menee tämän ostoskeskuksen alitse.

Rovaniemellä on myös monia nähtävyyksiä, erityisesti jokisuisto on kaunis ja joen yli rakennettu silta, Jätkänkynttilä on näkemisen arvoinen. Lähde siis ihmeessä tutustumaan tähän Lapin suurimaan kaupunkiin.