Linnanmäki, joka sijaitsee Helsingissä, on Suomen suosituin huvipuisto. Siellä vierailee vuosittain jopa yli miljoona asiakasta. Puistossa on huvituksia joka lähtöön ja siellä viihtyy koko perhe aina avauksesta puiston sulkemiseen saakka. Linnanmäen sesonkiaika on tietysti kesällä, kun suomalaiset viettävät lomiaan ja koululaiset ovat myös kesälomalla. Erityisesti kesä- ja heinäkuu ovat puiston kiireisimmät ajat, vaikka puisto aukeaa yleensä jo hyvissä ajoin keväällä ja on avoinna pitkälle syksyyn. Linnanmäki on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, asuipa sitten itse Etelä-Suomessa, tai aikoi matkailla pääkaupunkiseudulla. Linnanmäen huvipuisto sijaitsee lähellä Helsingin keskustaa, joten majoituspaikkoja on tarjolla hyvin ihan puiston lähellä. Myös joukkoliikenne toimii pääkaupunkiseudulla oikein hyvin, joten puistoon pääsee oikein mukavasti hieman kauempaakin. Mitä kaikkea puistossa sitten oikein on ja mitä siellä voi tehdä? Jos matkailu ja Linnanmäki kiinnostaa niin lue artikkeliamme eteenpäin. Kerromme parhaimmat vinkit, mitä tehdä, kun vierailet Linnanmäellä.

Mitä kaikkea Linnanmäellä voi tehdä?

Linnanmäen alue on valtavan iso, laitteita puistossa on lähes 50 ja lisäksi sieltä löytyy useita ravintoloita. Huvipuistossa voi siis viettää helposti koko päivän, koska syömään ja virvokkeita nauttimaan on mahdollisuus päästä aina halutessaan. Ravintoloita löytyy moneen lähtöön, on hampurilaisravintolaa, pizzaa ja pastaa sekä nopeaa street foodia. Lisäksi tarjolla on erilaisia seisovien pöytien ravintoloita sekä astetta hienompi ruokaravintola. Jokainen siis varmasti löytää täältä itselleen jotain syötävää, kun nälkä yllättää.

Linnanmäellä on monia suosittuja laitteita. Puisto on avattu jo vuonna 1950, jolloin valmistui myös sen suosituin laite, vuoristorata. Radan piti alun perin olla käytössä noin 15 vuotta, mutta vuoristorata on pysynyt hyvässä kunnossa ylläpidon ansioista ja se on nykyisin kaikkein suosituin laite Linnanmäellä. Kesäksi 2019 puistoon tehtiin sen historian suurin hankinta, kun uusi Taiga-vuoristorata avattiin vierailijoiden käyttöön. Rata kiertelee muun puiston yläpuolella levittäytyen todella laajalle alueelle. Se nousee useiden kymmenien metrien korkeuteen ja parhaimmillaan vaunulla on nopeutta yli 100 kilometriä tunnissa. Linnanmäellä on lisäksi merimaailma Sea Life sekä Peacock-teatteri, jossa järjestetään erilaisia esityksiä pitkin vuotta.