Kotimaan matkailu on todella suosittua. Monet haluavat lähteä lomalle etelän lämpöön tai kauko-idän eksoottisiin kohteisiin, mutta myös kotimaasta löytyy monia upeita kohteita, joissa kannattaa ehtottomasti vierailla. Useat ihmiset hakevat lomaltaan lämpöä ja aurinkoa ja siksi monesti matkustetaankin vaikkapa Välimerelle tai Kanarian saarille. Suomesta löytyy kuitenkin muutamia hienoja hiekkarantoja, joissa voi tuntea olevansa aivan kuin Välimeren auringossa. Yksi käymisen arvoinen paikka on ehdottomasti Oulun Nallikari, jota myös Pohjolan Rivieraksikin kutsutaan.

Mikäli siis suunnittelet matkaa kesäiseen Ouluun, kannattaa ehdottomasti vierailla myös Nallikarissa, varsinkin jos auringonottaminen ja uiminen kuuluu kesälomasi suunnitelmiin. Lue alta lisää, niin kerromme tarkemmin millainen kohde Nallikari oikein on ja millaisia aktiviteetteja sieltä löytyy uimisen ja rannan lisäksi.

Nallikarissa on jokaiselle jotain

Nallikari on siis noin puolen kilometrin pituinen hiekkaranta Oulun keskustan läheisyydessä. Matkaa ydinkeskustasta tänne rantamaisemiin on noin 3-4 kilometriä ja matka taittuu mukavasti joko bussilla tai autolla. Moni voi taittaa matkan polkupyörälläkin, sillä matka keskustasta Nallikariin sujuu hienoissa merenrannan maisemissa.

Nallikari käsittää siis ranta-alueen, leirintäalueen, luonnonpuiston sekä kylpylähotelli Edenin. Tämä kylpylä sijaitseekin ihan rannan tuntumassa ja se on suosittu turistien yöpymiskohde niin kesä- kuin talviaikaankin. Lisäksi rannalla sijaitsee muutamia ravintoloita ja niemen kärjessä sijaitseva ”majakka”, joka toimii näköalatornina. Nallikarin ranta-alue on Suomen mittakaavassa todella suuri, vain Helsingin Hietaniemen uimaranta tai Kalajoen hiekkasärkät vetävät vertoja tälle rannalle. Kuumina kesäpäivinä rannalla voikin nähdä satoja tai jopa tuhansia ihmisiä uimassa ja aurinkoa ottamassa.

Rannan lähellä on myös iso lasten leikkipuisto, joten koko alueella on aktiviteetteja ja palveluita koko perheelle. Leirintäalue on myös suosittu yöpymiskohde, sillä siellä on vuokrattavia mökkejä ja lisäksi asuntovaunualue, jossa karavaanarit voivat yöpyä.

Vaikka Nallikari on ikään kuin oma maailmansa, on Oulun keskusta kuitenkin erittäin lähellä. Autolla tai pyörällä pääsee kulkemaan väliä ihan muutamissa minuuteissa. Jos siis haet lomaltasi aurinkoa ja lämpöä, mutta lisäksi olet kiinnostunut ostosmahdollisuuksista ja nähtävyyksistä, kannattaa Ouluun ja Nallikariin ehdottomasti lähteä kesälomareissulle. Esimerkiksi Valkean ostoskeskus on suosittu ajanviettopaikka Oulussa.